7 Watin ihme

Avaa suurempana..
7 watin taskulamppu on taskulamppujen aatelia. Varsinkin jos se on teräksestä tehty, vesitiivis kompassilla varustettu. Tosin kompassin toiminta on vähän niin ja näin.


Avaa suurempana..
Lampun hinta oli 17‚ā¨ verojen j√§lkeen, kun t√§m√§n Kiinan ihmeen tilasin kaikkine postikuluineen. Merkki√§ ei ole tiedossani, mutta kova on paistamaan. Se luo vaivatta 20m pitk√§n selke√§n valokeilan taivaalle. Se toimii 4kpl AAA paristoja ja on 14cm pitk√§ ja 3cm paksu. On/off kytkimen√§ on musta kuminen kytkin. Polttimena siis on 7W ledi, joka on tulitikunp√§√§n kokoisena vaaleankeltaisena pisteen√§ kuvassa.


Avaa suurempana..
Linssiosan kun ottaa pois, se antaa ällistyttävän valotehon jo 30 sentin matkalla seinästä. Täydellinen ympyrä selkeällä rajalla oleva valopallo, jonka läpimitta on 2,5 metriä. Maahan osoittaessa metrin korkeudelta arvioisin olevan n. 4 metriä suoraan maahan osoitettuna. Valossa näkee veitsenterävälle reuna-alueelle asti lukea vaikka lehteä.

"Linssin" kanssa, valo metrin päästä on metrin kokoinen valopallo seinästä, joka ei ole täysin kiekoton. Reunat on yhtä terävät valon reuna-alueilta, mutta keskeltä hieman kiekkomaista kasautumaa, mutta valovoima on niin kova, ettei se pääse häiritsemään kuin valkoisella seinällä, josta etsisi joku yöllä halkeamia.

Modaus

Avaa suurempana..
900 lumenin ledilamppu, rajatonta valaistustekniikkaa. 30‚ā¨ ledpoltin on hintaansa n√§hden ylivoimaisesti paras sijoitus. Kuvassa poltin sivusta kuvattuna. Polttimen korkeus ja leveys on noin sentin luokkaa. P√§√§ll√§ on kumimainen massa suojaamassa herkk√§√§ tekniikkaa. Poltin piirilevyineen on mahdollista suojata t√§ysin vesitiiviiksi rakentelun j√§lkeen. Led toimii parhaimmillaan hiukan yli 5V, mutta on kokeiltu 6,3V.

Valoteho käytännössä ja kuvio

Avaa suurempana..
Kuvio on kuten edelliselläkin ledillä ennen modausta. Hiukan pehmeämpi reunasta mutta ei mitään typeriä särmiä. Kirkkaus on noin viisinkertainen 7 watin lediin joka lampussa aikaisemmin siis oli kiinni. Voitte miettiä millä on mukava liikkua metsässä tai missä vain kuin kapea kiilaisella särmäisillä lampuntekeleillä. Linssiosa on säädettävä kuitenkin, niin tarvittaessa kapeampaa kiilaa heittää vaikkapa 100m päähän valaistessa puuta tehokkaasti yläoksistoa myöten. Rappukäytävässä kuva on otettu tietysti kuten muutkin kuvat, ilman salamaa ja ulkoista valonlähdettä, täysin pimeässä.

 
 
 


Uutisia

01.09.17 Kaivinkoneita tilattu ty√∂maille, joita ei ollut olemassa ‚Äď Poliisi kehottaa varovaisuuteen

28.08.17 Kouvolan Veden nimiss√§ on soitettu huijauspuheluita ‚ÄĒ poliisi kehottaa kuluttajia tarkkaavaisuuteen