Anonymiteetin luominen
Perehdymme tässä artikkelissa luomaaan anonymiteetin, mahdollisimman täydellisen suojan luomiseen. Yhteiskunnassamme laki mahdollistaa lokitietojen tallennuksen (ei viestien sisällön), kuuden kuukauden säilytämisen ja puhelimen seurannan IMEI:n perusteella. Kännykkä on kuin poiju merien aalloilla, joka ilmoittaa olemassaolostaan. Tämän vuoksi, jos on tarvetta saada mahdollisimman täydellinen anonymiteetti, tulee toimia seuraavasti.

Puhelin kannattaa ostaa suoraan kädestä käteen, toiselta paikkakunnalta. Mieluiten jonkun muun ostamana, bulvaani. Mieluiten myös paikasta, jossa ei ole kameroita ja aina käteisellä. Ostaa voi myös käytettynä joltakin. Myyjän, ostajan tai puhelimen saajan ei saa olla koskaan käyttänyt sellaisia liittymiä puhelimessaan, mitkä voivat yhdistää henkilöitä toisiinsa. Myös entiset omistussuhteet kannattaa käydä ostaessa tai saadessa lävitse. Ostotapahtumissa suotavaa käyttää tuntematonta bulvaania ylipäätään. Auto kannattaa jättää myös riittävän etäälle ostotapahtumapaikasta. Yleensä ihmiset rekisteröivät omiin nimiinsä puhelimen varastamisen pelossa puhelimiaan, näin ei kuitenkaan kannata menetellä anonymiteetin säilyttämiseksi.

Liittymänä mieluiten prepaid tyyppinen, joka on ostettu vaikkapa taas puolestaan aivan toiselta paikkakunnalta, ilman kortteja, käteisellä ja mieluiten jälleen jonkun muun ostamana. R-kioskeilla on valvontakamerat myöskin.

Prepaidia ei missään nimessä saa mennä rekisteröimään minkään tai kenenkään nimiin. Helposti tulisi ajateltua "lisärahan" saamiseksi kaveria, sukulaista tai itse kohdetta. Kenenkään ei saa myös antaa käyttää koskaan kortia puhelimessa, jossa halutaan anonymiteetti säilyttää. Niin ikään, ei myöskään liittymää saa laittaa kaverin tai jonkun muun puhelimeen, missä anonymiteetti halutaan säilyttää. Kaikki ylimääräinen toiminta on lisätietoa mahdolliselle tutkijalle ja lisää riskejä.
 
Kortin lataamisessa kannattaa käyttää myös jotakin tuntematonta henkilöä. Toisessa kaupungissa tälläkin kerralla pankkiautomaatin kautta, itse pysyen etäällä kameroista. Tai jos ostaa lisää puheaikaa R-kioskilta, on niin ikään käytettävä toista henkilöä ostamiseen. Auto riittävän etäälle, ettei jää mieleen.

Soittaa ei pidä missään nimessä ja puhelinta muutoinkaan käynnistää edes kodin läheisyydessä. Mieluiten aina eri paikka ja mieluiten eri kaupunki/kaupunginosa. Puhelin suljettava välittömästi tämän jälkeen aina, kun sitä ei tarvitse. Sillä puhelin voi jäädä huomaamatta päälle.

Koskaan ei saa soittaa/viestiä laittaa samasta puhelimesta edes kavereille, sukulaisille, ei kenellekään muulle kuin kohteelle. Ei käyttää internettiä oman naamakirjan profiilin selaamiseen, kuvata tai säilyttää mitään kortin tietoja puhelimen muistissa. Itseasiassa muistissa saa olla vain tarvittava. Jos puhelimeen tallentaa mitään, voidaan tietoja tietyissä tapauksissa palauttaa, vaikka tietoja poistaisikin. Siksi on ehdottoman tärkeää, ettei talletella mielummin mitään.

Se mik√§ kerran keksit√§√§n, on hankkiuduttava eroon. Ensin formatoi vaikka pariinkin kertaan koko puhelin, vaikka et muistaisi koskaan mit√§√§n tallentaneesi puhelimeen. √Ąl√§ myy julkisesti Huuto.netiss√§ tai Keltaisessa P√∂rssiss√§. Riippuen asiasta, ole vaikka valmis h√§vitt√§m√§√§n puhelin. Jos myy k√§dest√§ k√§teen tuntemattomalle toiseen kaupunkiin, mielummin v√§lik√§den kautta. Muista, ett√§ silloinkin pit√§√§ mietti√§, kannattaako. Onko kaikki DNA siivottu puhelimesta varmasti ettei yht√§k√§√§n korvasi karvaa ole kuulokkeen sis√§puolella tai ihosolua kuorien saumoissa, sormenj√§ljist√§ puhumattakaan puhelimessa.

 
 
 


Uutisia

01.09.17 Kaivinkoneita tilattu ty√∂maille, joita ei ollut olemassa ‚Äď Poliisi kehottaa varovaisuuteen

28.08.17 Kouvolan Veden nimiss√§ on soitettu huijauspuheluita ‚ÄĒ poliisi kehottaa kuluttajia tarkkaavaisuuteen