Kuu

Avaa suurempana..
Lunar Reconnaissance Orbiter

19.6.2009 laukaistiin Atlas V kantoraketti kohti kuuta. Mukana oli kaksi luotainta LCROSS ja LRO. LRO:n mikropiiriin Nasa antoi mahdollisuuden rekisteröidä nimensä. 1,6 miljoonaa tarttui tilaisuuteen. Osallistuin (LRO) projektiin, jossa törmäytetään luotain Kuuhun. Siru on samaisen luotaimen sisällä, joten kirjaimellisesti nimi menee Kuuhun. Kuva puolestaan menee kehystämöön. Siitä saadaan hieno taulu työhuoneen seinälle.

Maan ostaminen Kuusta
Vai Kuun ostamista Maasta? Siinäpä kysymys mikä on askarruttanut monia. Nyt siihen on tilaisuus kuitenkin olemassa. Alla oleva dokumentti todistaa maan hankinnan ja sitä voi siirtää myös tällä kaavakkeella toisen nimiin. Tontin koko on 1 acre, eekerin verran eli n. 0,405 hehtaaria. Eekeri on suorakulmion pinta-ala, jonka toisen sivun pituus on 660 furlongia ja toisen (yksi chain) 66ft. Suomeksi furlong tarkoittaa vakomittaa, joka määritellään mailin kahdeksasosaksi.

Tontin koko tarkalleen siis on 201,168m X 60,3504m eli 4046,8564224 neliömetriä.
Avaa suurempana..


avaa tiedosto
Tässä seuraavassa .pdf dokumentissa mukana tullut "Lunar Constitution, Bill of Rights". Tässä määritellään perustuslaillisia oikeuksia Kuuhun.

Omistusoikeudet merkitään Moonshopin tietokantaan. Lunar Embasyyn, joka on ainoa ja täydellinen planetaarinen kiinteistörekisteri.


Avaa suurempana..
Paikan sijainti löytyy mukana tulleesta kuukartasta. Tontin kerrotaan olevan "Sateiden meren" -rannalla (Mare Imbrium). Tosin vedestä ei ole tietoakaan, mutta olennaista on auringonpaisteen riittävyys. Tontti sijaitsee maahan näkyvällä puolella, lähellä Diophantus kraateria. Diophantus sijaitsee suoraan pohjoiseen noin 30km, sen halkaisija on 18km. Diophantus on saanut nimensä Diophant von Alexandrian mukaan joka oli kreikkalainen matemaatikko ja joka nimettiin kreikkalaisen algebran isäksi.

Kartassa nimeämätön myöskin on Delisle, halkaisija 25km ja sijaitsee suoraan pohjoiseen Diophantuksesta. Euler kraateri on noin 100km kaakkoon tontistani ja Euleria lähinnä oleva Lambert tarkalleen 200km päässä Eulerista. Euler kraaterin halkaisija on 28km ja syvyys 2,2km. Euler sijaitsee alueella, josta alkavat vanhan laavan virtausrintamat.


Avaa suurempana..
Alue sijoittuu laajemmin katsottuna Mare Imbriumin lounaisosaan, jossa on hyvin basalttista maa-ainesta. Alueen keskimääräinen korkeus 30-35 metriä ja korkeuden vaihteluväli 10-63 metriä. Mare Imbrium on 830 000 neliökilometrin suuruinen ja halkaisijaltaan 1250km. Mare-alueet peittävät 17% Kuun pinnasta. Mare-altaat täyttyivät 0,5-1,5 miljoonan vuoden aikana aina 4km paksuudelta.

Tarkempi kuvaus on suoritettu LROC luotaimen 900g painoisella laajakulmakameralla. Koska kuvan lopputulos oli hyvin pimeä, niin vanhana Photoshopin käyttäjänä sain pinnan muodoista paremman kuvan kaivettua esiin. Kuva muodostuu seitsemällä eri aallonpituudella otetusta kuvasta. Kuvan jokainen pikseli vastaa 145 metriä.

Mineraalioikeudet
avaa tiedosto
Alueelta jos louhitaan tai löydetään jotain arvokasta, on tärkeää, ettei sitä kukaan pääse rosvoamaan. Muutenkin olisi mukavampaa, ettei alueella joskus sijaitse pelkkä kuoppa. Ilmaa ei voi omistaa, vaikka sitä sanan varsinaisessa merkityksessä ei olekaan, mutta Usassa sekin järjestynee.

Declaration of Ownership
avaa tiedosto
Omistusoikeuden julistaminen, on YK:ssa asti hyväksytetty. Dennis M. Hope on ainoa joka on tämän tehnyt. "Outer Space Treaty" -sopimuksessa sanotaan että mikään valtio tai kansakunta ei voi väittää omistavansa osia avaruudesta, mutta missään ei puhuta yksityishenkilöistä. Omistusoikeus perustuu vanhaan lakiin, "The Homesteaders Act", joka antoi uudisrakentajille oikeuden vaatia maata esim. Alaskassa.

avaa tiedosto
Kuussa on myös alueita, mitä ei voi myydä. Nasan laskeutumispaikat, alueet joissa voi olla vettä ja Kuun pohjoisnapa, jota amerikkalainen yhtiö suunnittelee hautuumaaksi. Kuuhun olisi tarkoitus sirotella tuhkat.

 
 
 


Uutisia

01.09.17 Kaivinkoneita tilattu ty√∂maille, joita ei ollut olemassa ‚Äď Poliisi kehottaa varovaisuuteen

28.08.17 Kouvolan Veden nimiss√§ on soitettu huijauspuheluita ‚ÄĒ poliisi kehottaa kuluttajia tarkkaavaisuuteen