Nokia 3310

Avaa suurempana..
Tätä on helppo modata monella tapaa, joko ohjelmallisesti tai sitten vaihtelemalla valoja. Tässä on piirilevy etupuolelta kuvattuna, huomaa reijistä tulevat ledin päät.


Avaa suurempana..
Takapuolelta kuvattuna näkyy 9 ledin paikat, riippuen paikasta, ledit ovat hieman vinossa tai koholla toisesta päästä tai molemmista. Johtuu siitä, että kiinnitys ei ole aivan yksinkertainen 20 kertaa ainakin isommilla "jumboledeillä". Olen suurimmanosan saanut pysymään "tinapylvään" päässä. Toimii hyvin, eikä irtoa. Tein ensin joihinkin kohtaan tinasta pylvään, asettelin ja lämmittelin paikoilleen. Varoa pitää kylmäjuotoksia. Verkkoa joka oli päällä, tuohon ei enään tule ja ohituskytkentä kannattaa tehdä. Seassa on pieniä vastuksia ja jos niitä heittää tietämättömän toimistopöydälle sata, ei edes huomaa niitä. Ne ovat herkästi irtoavia jos kolvilla sohii huti. Joissakin 3310 saattaa olla keskimmäisin ledireikä poissa kokonaan. Nokia varmaan säästösyistä sen tukkinut myöhemmissä malleissa, tässä mallissa se on muttei suoraan näköjään toiminut. Pitää vetää virrat toisaalta. Myös "palkkeja" näppäimistön yläledien päältä on leikattu pois. Pakko leikata jos haluaa vaihtaa, ei siitä vaaraa ole puhelimen toiminnalle. Sivuleikkureilla käy kätevimmin, mutta varo vastuksia.

Puhelinta kannattaa operoida muutenkin. Valoa näytölle ohjaavien muovien väliin on sijoitettu paremmat "heijastimet". Lisäksi vuorasin ohuella foliolla piirilevyn, jotta valo palautuisi tehokkaammin vielä. Näyttömodulissa on ledien kohdalla muovipallukat, jotka jakaa valoa puhelimen eri osiin ja leventävät valokiilaa.

Avaa suurempana..

Ledien valotehot on vaikuttavat, siinä se on, maailman kirkkain puhelin. 606mcd ledit ovat keltaiset 15 asteen kulmalla. 72 senttiä kappale maksoi. Yhdellä ledillä voi lukea lehteä jopa 5m päästä. Metrin päästä yksittäinen ledi antaa noin 80 sentin kokoisen selkeän valopallon. Nokian 1100 päässä oleva ledi hajoaa aivan olemattomiin 30 sentin matkalla jo seinästä. Toki se on tekniikaltaan erilaisempi, ei lainkaan näin suppea, vaan tehtykin laajemmalle näyttämään, mutta turhaan, puhti ei riitä mihinkään.


Keltavihreä on aallonpituudeltaan ihmiselle herkimmin havaittava väri. Tämä ledi on aavistuksen oranssimpi, pääsee lähimmäs kuitenkin. K3PGP:n laatima silmän herkkyyskäyrä.

Valoeroja
Seuraavassa esittelen 3310 valotehoja verrattuna Vinstockin lahjaksi saatuun ledivaloon, joka on "huippukirkas", sekä Nokia 1100 pääledin valoeroja. Vinstock toimii 3kpl 1,5V nappipatterilla.

Seuraava on 1100 pääledi 40 sentin päässä maasta kun 120cm korkeudelta ei saanut sellasta vertailukelpoista kuvaa. Siltä etäisyydeltä juuri ja juuri ääriviivat laatotuksessa erotti.


Sitten on vuorossa Vinstockin laatutuote. Se antaa suppeamman valonsäteen 120cm korkeudelta.


3310 voittokulku jatkuu... niin myös 120cm korkeudelta.


Matka jatkuu saunaan testeihin... n.220cm päästä kuvattuna ja Nokian 1100 ei ole asiaa edes tänne. Vinstock asialla.


Eli vielä kerran 3310.


 
 
 


Uutisia

01.09.17 Kaivinkoneita tilattu ty√∂maille, joita ei ollut olemassa ‚Äď Poliisi kehottaa varovaisuuteen

28.08.17 Kouvolan Veden nimiss√§ on soitettu huijauspuheluita ‚ÄĒ poliisi kehottaa kuluttajia tarkkaavaisuuteen